LOUTERING

Levensverhaal van Jos van der Wedden-Klaver

De mens is wat hij zich herinnert (Douwe Draaisma)

 
In mijn ontwikkeling als kunstenaar blijkt dat het maken van kunst veel meer is dan het maken van een kunstwerk. Bovendien ontdek ik dat er woorden bestaan voor wat ik niet kan verbeelden. Terwijl de betrokkenheid bij mijn gezinsleven en dat van mijn kinderen mij met beide benen op de grond houdt, vormen filosofie, reizen en cursussen mijn inspiratiebronnen, zowel voor de beeldende kunst als de schrijverij. Daarnaast maken observaties van (klein)kinderen en het tijdsgewricht waarin ik leef een belangrijk deel uit van mijn levensverhaal. 


Epiloog

2018


Zolang ik leef blijf ik schrijven, dat is de ondertitel van dit boek. En dat zal ik zeker blijven doen, alleen al omdat ik er zoveel plezier aan beleef. Daarnaast heeft het schrijven me voortdurend een inkijk gegeven in wie ik ben, en wie ik niet ben of nog niet geworden ben. Identiteit blijkt geen vast gegeven, maar een zich steeds ontwikkelend geheel te zijn van nieuwe inzichten over het te voeren leven. Niets blijft hetzelfde.


Inmiddels heb ik bijna 69 levensjaren opgetekend, die met dit epiloog tot een einde komen. Rest mij nog alle familieleden en andere mensen te bedanken, die in dit boek een rol spelen. Hun namen heb ik niet veranderd, en ik heb niemand gevraagd of ik zijn inbreng mocht gebruiken. Steeds heb ik met uiterste zorg woorden gekozen om de verhalen, waarin zij voorkomen te beschrijven. 'Loutering' gaat over mijn leven, maar kon niet geschreven worden zonder de levens om mij heen te noemen. Dank daarvoor!Uitgeverij: Brave New Books

Coverontwerp: Atelier Klaver 2 

ISBN: 9789402177411

Alle rechten voorbehouden

Bol.com

 

E-mailen
Bellen
Map
Info